Lifetime Job

Dacă e ceva ce am învățat în lunile astea de când lucrez la Republika și am intrat în ceea ce atât de cool numește lumea „online” (sau ceea ce numește lumea cool “online”, whatever), e că marketingul nu se poate face cu program de la 10 la 6. Nici măcar de la 9 la 7.

Într-o zi de duminică, te trezești dimineața și descoperi că nu ai primit niciun email nou, niciun mesaj peste noapte  și n-ai niciun DM. Primul lucru care îți vine în cap este “Ce am de făcut pentru săptămâna asta și aș putea să fac azi?”. Stai, totuși, și te gândești că e duminică, ți-ar prinde bine câteva ore de împrospătare a forțelor. Așa că ce faci mai departe? Îți deschizi Readerul în care ai doar bloguri pe subiectul marketing online, Reader pe care nu l-ai mai vizitat de mult, că nu prea ai avut când. Și descoperi un plugin de WordPress care face ceva ce ți-ai dorit de mult. La momentul ăsta, e imperios necesar să aprofundezi subiectul. În momentul în care îți dai seama că ai nevoie de anumite cunoștințe pe care nu le ai, treci mai departe și descoperi un articol foarte util despre Facebook buyers vs. Twitter buyers. După care mai găsești și o listă de cărți pe care ar trebui să le citești și ești déjà în extaz gândindu-te la know-how-ul pe care îl vei căpăta și cât de frumos îți vor modela aceste cărți cunoștințele, numărând zilele până la următorul salariu, când ți le vei comanda sau, de ce nu, îți vei lua un Kindle.

Sâmbăta următoare, mergi la un eveniment despre marketing afiliat, ascultându-i cu interes pe ăia care știu mai multe, încercând să structurezi informația cât mai bine, astfel încât să poți acumula o cantitate mai mare de cunoștințe. Pe drum, te oprești la Anthony Frost, unde mai cauți niște cărți pe aceeași temă.

Cu toate astea, luni, la birou, tot îți vei da seama că n-ai citit nici măcar un sfert din cât ți-ai propus și că nu știi nici măcar un sfert din cât credeai vineri că știi iar lucrul ăsta, pe care îți place atât de mult să-l faci, te obligă, uneori, să te pierzi în lucruri mărunte, care nu îți folosesc ție personal la nimic, dar pe care trebuie să le faci, în detrimentul altora care ți-ar oferi mai multă valoare și care te-ar ajuta, poate, să eviți lucrurile astea mărunte în care te pierzi.

Aceasta fiind zise, o  săptămână agitată se încheie cu noi gadgeturi.

 

Advertisements

About Maria

Meu amor, meu amor, meu corpo em movimente minha voz a procura do seu proprio lamento.

Posted on February 20, 2011, in Paşi mici spre o lume mare: online-ul and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. Iti aduci aminte de replica: “That is soo cute !!!! BUT IS WROONG”. E, nu are nicio legatura cu articolul tau, m-am gandit ca daca scriu aici ceva, vei observa ca-ti citesc blogul si nu sunt insensibil la trairile tale de marketist online.

    Plus, chiar scrii frumos. Mi-ar placea sa vad mai multe linkuri in articole, sa iti iei dracului un domeniu, un hosting si sa pui titluri mai “cautabile”. (N-am putut sa ma abtin, am incercat 😀 )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: