Make Nice On Facebook

Am vazut si eu povestea lui Facebook.

Iar intrebarea mea in urma acestui film este “Do you really have to be an asshole to be succesful?” Raspuns: Cu siguranta.

Facebook502

In online, it’s all about the buzz. Si buzzul il creezi foarte greu “propulsand” lucruri dragute, simpatice si trecute prin departamentul de PR in prealabil. Nu, trebuie sa fii ori util, ori sa deranjezi. Score both and you get Facebook. Pentru ca era campaniilor umanitare apune.

Asa ca partea in care brandurile (incep sa) bage bani in imaginea lor online, ca sa fie bine vazute si “de incredere” pentru consumatorii lor, mie mi se pare de-a un pic plictisitoare. Campaniile astea ii influenteaza pe cei pe care vrei tu, ca brand, sa-i influentezi, intr-o foarte mica masura. Dupa cum s-a tot spus in filmul asta, “we don’t know what it is, what it could be, what it will be”, dar cred ca social media e folosita de companii un pic gresit si, daca se mentine ritmul asta, s-ar putea chiar sa involueze. Pentru ca nu va mai fi hip, cool, utila, ci va fi plictisitoare.

Dar sa nu anihilam complet meritele campaniilor de imagine in social media. Daca ai avea de ales, ai vrea sa se vorbeasca de bine de tine, mai degraba decat de rau. Dar n-ai prefera ca lumea sa se teama de tine? Sa te barfeasca pe Twitter, dar sa-ti fie follower, sa puna un material video de naspa pe Facebook, dar sa-ti fi dat Like la pagina in prealabil si sa stie cu exactitate care sunt produsele tale, partile lor bune, dar si pe cele rele? Pentru ca cei care te critica si te impiedici de ei la tot pasul sunt cei care conteaza pentru tine. Mai précis, numarul lor; cat despre ei, ca indivizi – psihologia lor e fascinanta, dar poate voi vorbi altadata despre ea. Ei reprezinta challenge-ul care iti mentine brandul in viata. Ei conteaza, pe restul i-ai castigat déjà.

Deci, ce e mai important? Cei 100 oameni care te urmaresc si comenteaza frumos si cuminte la fiecare postare pe Facebook? Sau aceia carora le-ai atras atentia prin ceva absolut accidental, cum a fost facemash.com?

Pe langa asta, ma enerveaza rau de tot tema asta roz.

Advertisements

About Maria

Meu amor, meu amor, meu corpo em movimente minha voz a procura do seu proprio lamento.

Posted on November 11, 2010, in Paşi mici spre o lume mare: online-ul and tagged , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. so true… imi plac concluziile tale dupa film(seamana cu ale mele :p)…

    …si da, e putin ciudata tema asta roz 😀

  1. Pingback: Tweets that mention Make Nice On Facebook « That's what she said. -- Topsy.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: