Glamping. Cool Camping.

GlampingIdeea de a petrece un weekend în cort, indiferent unde, mi-a surâs doar sub aspect teoretic şi întotdeauna am evitat concretizarea ei, din motive obiective: animale mai mici sau mai mari, lipsa duşului, a oglinzii şi a restului băii, dormitul pe pământ…meh, parcă n-aş. Nici tu, nu ? Dar am dat peste o chestie care mi-a cam schimbat teoriile: glampingul.

Termenul de „glamping” s-a format, bănuieşti bine, din alăturarea cuvintelor „glamorous” şi „camping”. Adică un fel de camping pentru snobi. M-aş număra cu bucurie printre aceştia, pentru că fotografia asta arată bestial. Contrar primei impresii, conceptul de glamping nu e o chestie de ultimă generaţie, e chiar veche, de pe la 1900. Era o soluţie bună pentru cei care plecau în călătorie în junglă, în safari etc. Şi încă se poartă. Plus că aceste mini vile  vin cu toate dotările: iluminat electric şi băi ultra mega luxoase.

Acum, eu vin şi întreb cum ar fi să te duci la noi la mare şi să stai în aşa ceva ? Cum ar fi să te trezeşti dimineaţa auzind valurile, să ridici capul de perna cu fulgi de gâscă, de pe patul cu baldachin şi cu saltea Relaxa şi chiar să vezi valurile! Cred că ar fi un boost destul de puternic pentru turismul românesc şi ar avea şi efecte, spre deosebire de palmieri şi dansatoare brazilience. Asta pornind de la presupunerea că organizatorii/proprietarii ar dispune de o plajă privată şi nu ar înghesui cinci corturi pe metru pătrat.

Sau pe crestele munţilor. Pe câte-un deal care înconjoară un lac sau pe cele care înconjoară oraşe ca Sibiu, Braşov, Sighişoara, să poţi să dai o fugă, că poate mai ai nevoie şi de oameni. Sunt sigură că dealul pe care tronează numele oraşului Braşov ar fi o atracţie majoră şi unii chiar ar plăti bine pentru asta. Am putea face adevărate rezervaţii de glamping, în zonele cele mai interesante, că doar sunt atâtea.

Poate aşa, ne-am ridica şi noi la rangul ridicat de noul brand de ţară şi am deveni grădina aia atât de disputată. Alte idei cu privire la alte zone din România unde ar fi binevenit conceptul de glamping?

Advertisements

About Maria

Meu amor, meu amor, meu corpo em movimente minha voz a procura do seu proprio lamento.

Posted on September 27, 2010, in Grămada cere vârf and tagged , , . Bookmark the permalink. 3 Comments.

  1. Alte locuri minunate ar fi : Lacul Vulturilor (legenda spune ca acolo vin vulturii sa se adape) – in muntii Chiojdu (peisajul este paradisiac) apoi in muntii din comuna Colti, judetul Buzau ,carora li se mai spune Athosul romanesc (sunt puzderie de chilii sapate in stanca muntelui de catre primii crestinatori ai neamului). Te poti intalni acolo cu vreun monah retras din lumea dezlantuita si care se roaga pentru binele celorlalti sau cand ploua , apele ce spala vaile muntoase aduc bucatele de chihlimbar (ambra).
    Un alt loc ar fi Muntii Bozioru de o frumusete deosebita , sediu al vechilor uriasi care populau meleagurile inainte de daci (talpi uriase au fost gasite in stanca muntelui) si lista poate continua pe zeci de pagini.
    Foarte interesanta ideea ta , bravo, te felicit!

  2. gata, ati pangarit si conceptul campingului pur :p

  3. Si eu vreau sa imi construiesc o casa de lemn si acum ma documentez peste tot despre ele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: